
MAGASINET OM DRYCK OCH MAT FÖR LIVSNJUTARE
KOMBINERA MAT OCH VIN
Konsten att få mat och vin att gifta sig i perfekt harmoni är inte lätt. Här bjuder vi på matrecept med utvalda viner. Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
Konsten att få mat och vin att gifta sig i perfekt harmoni är inte lätt. Här bjuder vi på matrecept med utvalda viner. Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

Mustig svampsoppa med sting
De ryska rötterna går inte att ta miste på i Elles Nikishkovas Svampbok för matälskare. I boken får vi följa hennes jakt på de svenska skogarnas umami. Här inspirerar också smakerfarenheter från Cuba och Guatemala. Elle är en av landets mest populära utekockar och har...

HÄRLIGA HUSMANSKOST
Den blivande klassikern i kokboksgenren Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske ges ut i egen regi.Med en respektfull blinkning till kocklegendarer som Tore Wretman, Erik Lallerstedt och Leif Mannerström har Pontus Frithiof och Tor...

Konsten att kombinera mat och vin
Varför smakade vinet du drack på restaurangen häromdagen mycket bättre än när du själv bjuder på det? Hur kombinerar man mat och vin för bästa resultat? Efter många år som krögare och vinkännare vet Fredrik hur det går till. I själva verket är det ganska enkelt. Om...

Hållbart på menyn: Fisk och skaldjur
Frida Ronge har gjort kometkarrär på rå fisk i Sverige. Med en utsökt blandning av nordiska smaker med japanska influenser har hon utvecklat en egen profil, som ligger helt rätt i tiden. Som ett led i hållbarhetsarbetet har hon också infört en hållbar meny med fisk...

Alexandras ostresa – möte med ett 50-tal av Europas finaste ostar
Följ med på en inspirerande och kunskapsberikande ostresa med Alexandra i spetsen. Hennes familj har arbetat med ost i över 130 år. Idag driver hon chees-truck och arrangerar ost och vinprovningar. Inför arbetet med boken, Alexandras ostresa, gav sig ostentusiasten...

Festmeny à la Pontus och Mario
Pontus Frithiof och Mario E. Moroni har jobbat ihop i arton år. De är som ett gammalt strävsamt par med gott humör och en solklar rollfördelning. Pontus står för maten och Mario väljer vinet. Tillsammans äger de och driver Pontus in the Air, fine dining-restaurangen...

Italienskt med vin från familjen Allegrini
– tre klassiska recept med modern twist Stjärnkocken och krögaren Isabella Morrone älskar italienska smaker. Det märks på hennes tre recept som har inspirerats av Allegrinis två rödvinsklassiker, Valpolicella Superiore och Veneto Rosso. Familjeföretaget är idag...

Morberg lagar vilt
I Per Morbergs nya kokbok, Morberg lagar vilt, är det naturliga köket utgångspunkten. Det vi alltid haft omkring oss, men glömt bort och förträngt under generationer i jakt på status och lycka. Det som går att jaga, fiska och plocka i skogen var en gång i tiden vår...

Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller
Taco blir något alldeles extra när du fyller den med smaker från svensk skog. I det här receptet består tacokryddan av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger utrymme för köttets genuina smak. Tillsammans med Västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad,...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR OCH FÅ EXKLUSIVA TIPS, NYHETER OCH SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN!
ETT ÅR 360 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 620 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.com
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649