Drinkar från Norrbotten
Blanda till drinkarna med smak av natur och skog. Här bjuder vi på tre härliga drinkrecept:

BEES KNEES
Detta är ett bra sätt att njuta av Mountain Dry Gin. Honungens lena smak passar perfekt tillsammans med citrus och den uppfriskande peppriga eftersmaken ger mersmak.
Innehåll
50 ml Mountain Dry Gin eller annan gin
25 ml honungssirap
25 ml färskpressad citronjuice
Färskpressad grapefruktjuice
Angostura
Gör så här
Skaka alla ingredienser tillsammans med is i en shaker. Sila och häll vätskan i ett coupeglas. Avsluta med en skvätt grapefruktjuice och några droppar Angostura Bitter.

FOREST NEGRONI
Forest Dry Gin tillsammans med Campari och Antica Formula är en välbalanserad och spännande mix.
Innehåll
20 ml Forest Dry Gin eller annan gin
20 ml Campari
20 ml Antica Formula
Zestad apelsin
Stor bit is
Gör så här
Rör om de tre ingredienserna i ett rörglas så att vätskan kyls. Sila ner i ett glas över en stor bit is, zesta apelsinskal, pressa ut lite av oljorna över din Negroni och droppa därefter ner skalet i drinken.

BIRCH GIMLET
Björksirap, lime och Mountain Dry Gin är en riktigt vass kombination. Gimlet är en favorit på destilleriet och tillsammans med Mountain som destilleras med björk så gifter sirapen in sig perfekt.
Innehåll
40 ml Mountain Dry Gin eller annan gin
30 ml färskpressad limejuice
20 ml björksirap*
Gör så här
Skaka med massor av is och sila sedan upp din Gimlet i ett passande glas.
*Vi använder i detta fall björksirap från Högtorp Gård.
Recept och foto: Norrbottens Destilleri

Spendrups Signatur
Familjebryggeriet Spendrup har satt sitt namn på ett nytt öl. Det var länge sedan sist. Vi har talat med vd Fredrik Spendrup och Lantmännens vd Magnus Kagevik om satsningen på att odla kornmalt och att brygga öl för nya generationer, där hållbarhet är en...

Pinot noir i Bourgogne
Albert Bichot är ett av de större familjeägda vin-husen i Bourgogne. Kärleken till druvan pinot noir har kommit för att stanna. Den ger ett alldeles eget uttryck. VIN&BAR fick en pratstund med Albéric Bichot som månar om både sina vingårdar och naturen. På många...

Druvren sangiovese från italienskt stjärnskott
Chiara Condello utsågs förra året till Italiens bästa vinmakare under 35 år av Food & Wine Italia. På kort tid har hon blivit erkänd för sina terroirdrivna viner gjorda på sangiovese. I Emilia-Romagna står maten i centrum. Den tätbefolkade regionen i norr med de...

Excellens i Rhônedalen
Familjefirman Domaine E. Guigal har under nära åttio år byggt ett av världens mest välrenommerade vinhus. Mest känt är Guigal för de ikoniska La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Den 17 augusti kl 10 kommer de exklusiva vinerna till Sverige i litet antal via...

Hartenberg
Hartenberg Wine Estate hittar vi på Bottelary Hill i Stellenbosch, som ligger omkring fem mil öster om Kapstaden och är ett av sju distrikt i Coastal Region. Egendomen har gamla anor, då kolonisatörerna Cunraad Boin och Christoffel Esterhuizzen började bruka jorden...

Matmagi i svenska fjällen
Vintriga landskap, skidåkning, mysiga brasor och en avslappnad Sälen goes Aspen-stil har skapat en skön stämning i kocken och krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning med fokus på mat, dryck och miljö i Sälen. I början av december förra året startade andra...

Vin med agenda
Moa Gürbüzer är grundare av Oddbird som på knappt tio år har erövrat en egen nisch i vinvärlden med sin satsning på alkoholbefriade viner av hög kvalitet. Steg för steg kommer hon allt närmare sitt mål att vinerna ska vara ett naturligt val för den som inte vill eller...

Nyskapande spanska viner
Många av de mest spännande och nyskapande vinerna i Spanien tas idag fram av Telmo Rodrigues som vägrar att gå i andras ledband. Han går sin egen väg i samarbete med andra vinmakare och odlare som vill åstadkomma något nytt.Själva ansatsen är hisnande. En stor mängd...

Fredrik Erikssons okonstlade smaker
Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR!
SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN.
ETT ÅR 399 SEK - 6 NUMMER
TVÅ ÅR 659 KR - 12 NUMMER
VIN & BAR Förlag AB
info@vinochbar.se
Instagram@vinochbar
BG 5274-7649