Drinkar från Norrbotten

Blanda till drinkarna med smak av natur och skog. Här bjuder vi på tre härliga drinkrecept:

BEES KNEES

Detta är ett bra sätt att njuta av Mountain Dry Gin. Honungens lena smak passar perfekt tillsammans med citrus och den uppfriskande peppriga eftersmaken ger mersmak.

Innehåll

50 ml Mountain Dry Gin eller annan gin
25 ml honungssirap
25 ml färskpressad citronjuice
Färskpressad grapefruktjuice
Angostura

Gör så här

Skaka alla ingredienser tillsammans med is i en shaker. Sila och häll vätskan i ett coupeglas. Avsluta med en skvätt grapefruktjuice och några droppar Angostura Bitter.

FOREST NEGRONI

Forest Dry Gin tillsammans med Campari och Antica Formula är en välbalanserad och spännande mix.

Innehåll

20 ml Forest Dry Gin eller annan gin
20 ml Campari
20 ml Antica Formula
Zestad apelsin
Stor bit is

Gör så här

Rör om de tre ingredienserna i ett rörglas så att vätskan kyls. Sila ner i ett glas över en stor bit is, zesta apelsinskal, pressa ut lite av oljorna över din Negroni och droppa därefter ner skalet i drinken.

BIRCH GIMLET

Björksirap, lime och Mountain Dry Gin är en riktigt vass kombination. Gimlet är en favorit på destilleriet och tillsammans med Mountain som destilleras med björk så gifter sirapen in sig perfekt.

Innehåll

40 ml Mountain Dry Gin eller annan gin
30 ml färskpressad limejuice
20 ml björksirap*

Gör så här

Skaka med massor av is och sila sedan upp din Gimlet i ett passande glas.
*Vi använder i detta fall björksirap från Högtorp Gård.

Recept och foto: Norrbottens Destilleri

Läs mer om Norrbottens Destilleri »

Fredrik Erikssons okonstlade smaker

Fredrik Erikssons okonstlade smaker

Vi träffar kocken, krögaren, matkreatören och tevepersonligheten Fredrik Eriksson. Med sin blandning av klassisk svensk mat och nutida rätter har han vunnit många svenskars hjärtan. VIN&BAR har träffat honom för en pratstund. Här bjuder han på några av sina...

Med smak och doft från svenska fjällen

Med smak och doft från svenska fjällen

Norrbottens nya stjärnskott siktar på den globala marknaden för premiumgin. Med inspiration från naturen i landskapet vid Kalix älv är destilleriet på god väg. Norrbottens destilleris första produkter, Mountain och Forest, ger mersmak.Dennis Bejedal är vd och master...

Nya prestigeviner från mästaren i norra Rhône

Nya prestigeviner från mästaren i norra Rhône

Familjefirman Domaine E. Guigal har under 75 år byggt en av världens mest erkända vinhus. Mest känt är Guigal för de exklusiva La La La-vinerna med La Mouline i spetsen. Det är fine wine på riktigt.Philippe och Marcel Guigal.Ingen annan producent har skapat fler...

Klassiska drinkar Cuba Libre

Klassiska drinkar Cuba Libre

Rom & Cola är en klassisk drink som aldrig är fel, även om den kanske inte tillhör dagens trendsättare. Ljus eller mörk rom, cola, en citronskiva och lagom mycket is i ett highballglas. Rör om försiktigt. Och sedan är det klart. Enklare kan det knappast vara....

Mustig svampsoppa med sting

Mustig svampsoppa med sting

De ryska rötterna går inte att ta miste på i Elles Nikishkovas Svampbok för matälskare. I boken får vi följa hennes jakt på de svenska skogarnas umami. Här inspirerar också smakerfarenheter från Cuba och Guatemala. Elle är en av landets mest populära utekockar och har...

Mousserande bergsvin från Italien

Mousserande bergsvin från Italien

Det italienska familjenamnet Ferrari har länge förknippats med lyxiga bilar och prestige. Men för varje årgång blir vinproducenten med samma namn från Trentino i norra Italien alltmer uppmärksammad. Ferrari tillverkar torrt, friskt och lätt fruktigt mousserande vin av...

Humlerikt öl från Hedemora

Humlerikt öl från Hedemora

Oppigårds är ett småskaligt hantverksbryggeri som ligger på en bondgård och på bygdens gamla fotbollsplan i södra Dalarna. Grundaren Björn Falkeström är småskalig och lokal som företagare, men han är nationell i sin ambition att tillverka och sälja öl. Efter 17 år är...

KLASSISKA DRINKAR: NEGRONI

KLASSISKA DRINKAR: NEGRONI

Den klassiska drinken Negroni har ett bittert bett som klöser det bästa ur röd vermouth och Campari. Lika delar gin, vermouth och Campari. Svårare behöver det inte vara att göra en elegant klassiker. Negroni har kommit i ropet igen. Det är inte så konstigt. Drinken är...

HÄRLIGA HUSMANSKOST

HÄRLIGA HUSMANSKOST

Den blivande klassikern i kokboksgenren Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske ges ut i egen regi.Med en respektfull blinkning till kocklegendarer som Tore Wretman, Erik Lallerstedt och Leif Mannerström har Pontus Frithiof och Tor...

Prenumerera på Vin och Bar magasin

PRENUMERERA PÅ MAGASINET VIN&BAR OCH FÅ EXKLUSIVA TIPS, NYHETER OCH SMAKRIK LÄSNING DIREKT HEM I BREVLÅDAN!

ETT ÅR 360 SEK - 6 NUMMER

TVÅ ÅR 620 KR - 12 NUMMER

 

VIN & BAR Förlag AB

info@vinochbar.com

Instagram@vinochbar

BG 5274-7649

 

Kundtjänst/prenumeration:

Flowy/Pressdata 08-799 63 97

vinochbar@pressdata.se